Udstillinger på glud museum

Glud Museum blev grundlagt i 1912 af den lokale malermester Søren Knudsen. Museet startede med blot en enkelt bygning, men er vokset til i dag at omfatte 12 historiske bygninger og anlæg.

Historierne i bygningerne suppleres hvert år af en række større og mindre arrangementer, som hver især er med til at sætte fokus på dagliglivet fra 1660 og til i dag.

Årets særudstillinger: Strik fra GEMmerne & På tur med Søren Knudsen!

Strik fra GEMmerne (åbner 30. april 2021)

Kom med på en rejse gennem strikkens historie, når Glud Museum og strikkegruppen GEM, Garn Elskende Mesdames, åbner udstillingen Strik fra GEM’merne.

Du kan følge brugen af strik i klædedragten gennem 300 år fra 1700- til 1900-tallet. Udstillingen har taget udgangspunkt i strik fra museets tekstilsamlinger, og de Garn Elskende Mesdames har strikket genstandene til udstillingen.

På tur med Søren Knudsen!

Glud Museums grundlægger, Søren Knudsen, var konstant på jagt efter spændende steder og gode historier i egnen omkring Glud.

En skitsebog var hans trofaste følgesvend, og han tegnede og noterede overalt, hvor han kom frem. Vi har været på skattejagt i arkivet og fundet nogle af hans skønne tegninger fra steder med spændende historier.

Det er steder, som stadig findes og som I måske får lyst til at besøge, når I har set, hvad Søren Knudsen fandt derude.

De gamle bygninger

I museets frilandsdel fortæller om livet, som det blev levet i stuer og køkkener, i stalde og haver i Østjylland gennem århundreder. Oplev hvordan man har levet på landet de sidste 360 år, når du bevæger dig igennem vores spændende historiske huse.

 

Udstilling om museets særegne grundlægger og museets historie

På museet kan du desuden opleve en udstilling om museets særegne grundlægger og museets historie, tilmed i det hus, Hildesheim, som museets grundlægger i 1906 opførte til sig selv og sin familie.

Fortællingen om Museumsgrundlægger og folkemindesamler Søren Knudsen er beretningen om en mand, der overkom mere end de fleste, der havde sine egne ideer om, hvordan livet burde leves og som kom på kant med mange i sine bestræbelser

 

Udstillingshallen

Museet rummer også en stor udstillingshal, hvor du kan udforske landhåndværk, landbrugsredskaber og landbokultur fra dengang, hvor 80 procent af danskerne levede deres liv på landet i tilknytning til disse erhverv.

 

Oversigtskort

Klik på kortet og gå på interaktiv opdagelse i vores udstillinger. Læs mere om de enkelte udstillinger og planlæg dit besøg.

Når du klikker på kortet åbner du en popup, hvor du frit kan klikke på husene og udforske dem.