Udstillinger på Glud Museum

Glud Museum blev grundlagt i 1912 af den lokale malermester Søren Knudsen. Museet startede med blot en enkelt bygning, men er vokset til i dag at omfatte 12 historiske bygninger og anlæg.

Historierne i bygningerne suppleres hvert år af en række større og mindre arrangementer, som hver især er med til at sætte fokus på dagliglivet fra 1660 og til i dag.

Ny udstilling åbner 1. april 2023: Pilfingermuseet!

Fra 1. april 2023 kan I finde en ny udstilling i den gamle præsteenkebolig.

Pilfingermuseet er en engagerende udstilling, hvor man kan mærke historien på egen krop. I hjemmet fra sidste halvdel af 1800-tallet, kan man kravle ind i alkoven og prøve at ligge under de tunge olmerdugsdyner. Man kan også lege madmor ved støbejernskomfuret eller sætte sig til rette på bænken og lege med legetøjet.

De gamle bygninger

I museets frilandsdel fortæller om livet, som det blev levet i stuer og køkkener, i stalde og haver i Østjylland gennem århundreder. Oplev hvordan man har levet på landet de sidste 360 år, når du bevæger dig igennem vores spændende historiske huse.

 

Udstilling om museets særegne grundlægger og museets historie

På museet kan du desuden opleve en udstilling om museets særegne grundlægger og museets historie, tilmed i det hus, Hildesheim, som museets grundlægger i 1906 opførte til sig selv og sin familie.

Fortællingen om Museumsgrundlægger og folkemindesamler Søren Knudsen er beretningen om en mand, der overkom mere end de fleste, der havde sine egne ideer om, hvordan livet burde leves og som kom på kant med mange i sine bestræbelser

 

Udstillingshallen

Museet rummer også en stor udstillingshal, hvor du kan udforske landhåndværk, landbrugsredskaber og landbokultur fra dengang, hvor 80 procent af danskerne levede deres liv på landet i tilknytning til disse erhverv.

 

Oversigtskort

Klik på kortet og gå på interaktiv opdagelse i vores udstillinger. Læs mere om de enkelte udstillinger og planlæg dit besøg.

Når du klikker på kortet åbner du en popup, hvor du frit kan klikke på husene og udforske dem.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, vil vi antage, at du accepterer brugen af cookies.