Skoletjenesten på Glud Museum

Et frilandsmuseum - som gør historien levende

Glud Museum tilbyder gratis adgang til museet for alle skoleklasser. Ønsker i mere end blot et besøg, tilbyder Glud Museums skoletjeneste en række undervisningstilbud, som er udarbejdet til forskellige klassetrin.

På museet bliver historien til andet og mere end en fjern fortid, som vi læser om i historiebøgerne. De historiske huse skaber rammerne omkring et unikt læringsrum, hvor historien konkretiseres og elevernes viden og spørgelyst bringes i spil. De historiske bygninger er indrettet efter forskellige tidsperioder (1662-1928). Aktiviteter sikrer, at historien bliver nærværende, at eleverne kan se den, lugte den og mærke den på egen krop.

Hvad kan børn lære hos os?

Glud Museums skoletjeneste er klar til at møde eleverne med spændende og fagligt relevante tilbud, særligt rettet mod historieundervisningen. Tilbuddene er tilpasset forskellige klassetrin og trinmål og kan skræddersys ift. varighed og indhold, så de spiller ind i jeres aktuelle undervisning. 

De smukke bindingsværksbygninger lægger også op til spændende samtaler omkring bæredygtighed, materialer, indretning og matematik. Museumsområdet har også flere historiske haver, som kan inddrages i natur/teknik eller biologiundervisningen.

Har I ønsker eller forslag til åben skole-samarbejde eller historisk fagdag, så kontakt os endelig!

Hvad kendetegner undervisningen på Glud Museum?

På Glud Museum kan historien opleves i autentiske omgivelser, og eleverne kan se den, lugte den og mærke den på egen krop. Her på frilandsmuseet bliver historien til andet og mere end en fjern fortid, vi læser om i historiebøgerne. De historiske huse skaber rammerne om et unikt læringsrum, hvor historien konkretiseres og elevernes viden og spørgelyst bringes i spil. I museumsundervisningen fortælles konkret og levende om hverdagslivet på landet fra 1660 og frem til i dag, med udgangspunkt i museets historiske bygninger.

Praktiske oplysninger

Få svar på dine praktiske spørgsmål angående skoletjenesten på Glud Museum

Dagtilbud og skoleklasser har gratis adgang til museet. Se øvrige priser under de enkelte undervisningsforløb.

Museet sender en faktura efter forløbet.

 

Det vil være muligt at spise madpakker på museet, men det er ikke altid muligt at købe mad og drikke.

Ja, vi har et handicapvenligt toilet.

Bus nr. 104 standser tæt ved museet. Er der behov for at ændre tidspunktet for forløbet med op til 30 minutter pga. transport, aftal da nærmere med museet.

Da de fleste af aktiviteterne foregår udendørs, skal man i tilfælde af dårligt vejr være godt klædt på.

Det skal være trygt at være på Glud Museum. Derfor følger museet altid gældende retningslinjer i forhold til coronavirus og har ekstra fokus på rengøring o.l.

Det er lærerens ansvar, at eleverne opfører sig respektfuldt overfor museets personale og bygninger. Det forventes naturligvis også, at læreren deltager aktivt i undervisningsforløbet på museet.

Ja. Frilandsmuseet består af 14 historiske bygninger, hvor man kan gå på opdagelse efter forløbet. Man er også velkommen til at lege med redskaberne i legeskuret.

Læs mere om, hvad I kan opleve på Glud Museum her.

Besøg Glud Museum og løs opgaver på egen hånd

Kontakt Glud Museum

Kontakt os på mail eller på telefon 75 68 30 82. Her kan du få mere information og få besvaret dine spørgsmål.