Undervisningstilbud

Find vores undervisningstilbud

På skoletjenesten.dk har vi samlet alle vores undervisningstilbud. Find tilbud til både daginstitutioner, grundskole og ungdomsuddannelser.
Fx tilbyder vi i samarbejde med Danmarks Industrimuseum “400 års historie på 3 timer” – et tilbud for ungdomsuddannelser, hvor eleverne får viden om og forståelse for dagliglivet på landet før og efter de store landboreformer, vandringen fra land til by samt overgangen fra industrisamfund til servicesamfund. 

på Glud Museum kan børn og elever fra dagtilbud og grundskoler opleve at være børn for 100 år siden, hvor de mærker historien på egen krop gennem forskellige historiske aktiviteter.

Et frilandsmuseum - som gør historien levende

Glud Museum tilbyder gratis adgang til museet for alle skoleklasser. Ønsker i mere end blot et besøg, tilbyder Glud Museums skoletjeneste en række undervisningstilbud, som er udarbejdet til forskellige klassetrin.

På museet bliver historien til andet og mere end en fjern fortid, som vi læser om i historiebøgerne. De historiske huse skaber rammerne omkring et unikt læringsrum, hvor historien konkretiseres og elevernes viden og spørgelyst bringes i spil. De historiske bygninger er indrettet efter forskellige tidsperioder (1662-1928). Aktiviteter sikrer, at historien bliver nærværende, at eleverne kan se den, lugte den og mærke den på egen krop.

Hvad kan eleverne lære?

Glud Museums skoletjeneste er klar til at møde eleverne med spændende og fagligt relevante tilbud, særligt rettet mod historieundervisningen. Tilbuddene kan skræddersys ift. varighed og indhold, så de spiller ind i jeres aktuelle undervisning. 

De smukke bindingsværksbygninger lægger også op til spændende samtaler omkring bæredygtighed, materialer, indretning og matematik. Museumsområdet har flere historiske haver, som kan inddrages i natur/teknologi eller biologiundervisningen. Litteratur fra danskundervisningen kan også få et nyt betydningslag i de historiske bygninger på Glud Museum. 

Har I ønsker eller forslag til åben skole-samarbejde eller historisk fagdag, så kontakt os endelig!

Praktiske oplysninger

Få svar på dine praktiske spørgsmål angående skoletjenesten på Glud Museum

Dagtilbud og skoleklasser har gratis adgang til museet. Se øvrige priser under de enkelte undervisningsforløb.

Museet sender en faktura efter forløbet.

 

Det vil være muligt at spise madpakker på museet, men det er ikke altid muligt at købe mad og drikke.

Ja, vi har et handicapvenligt toilet.

Bus nr. 104 standser tæt ved museet. Er der behov for at ændre tidspunktet for forløbet med op til 30 minutter pga. transport, aftal da nærmere med museet.

Da de fleste af aktiviteterne foregår udendørs, skal man i tilfælde af dårligt vejr være godt klædt på.

Det er lærerens ansvar, at eleverne opfører sig respektfuldt overfor museets personale og bygninger. Det forventes naturligvis også, at læreren deltager aktivt i undervisningsforløbet på museet.

Læs museets færdselsregler her

Ja. Frilandsmuseet består af 14 historiske bygninger, hvor man kan gå på opdagelse efter forløbet. Man er også velkommen til at lege med redskaberne i legeskuret.

Læs mere om, hvad I kan opleve på Glud Museum her.

Besøg Glud Museum og løs opgaver på egen hånd

Kontakt Glud Museums skoletjeneste

Kontakt os på mail eller på telefon 75 68 30 82. Her kan du få mere information og få besvaret dine spørgsmål.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, vil vi antage, at du accepterer brugen af cookies.