Har du lyst til at blive frivillig på Glud Museum?

Glud Museum har et stort korps af frivillige, som hjælper med mange forskellige opgaver på museet.

Arbejdet som frivillig kræver blot interesse for museets fortælling og lysten til at møde andre mennesker.

Sæsonen indledes og afsluttes med fælles arrangementer for museets frivillige og ansatte. Vi stiller ikke krav til, hvor ofte man hjælper til og arbejdet koordineres af museets ansatte, som også sørger for grundig oplæring og godt humør.

Arbejdende værksteder

Der er frivillige, som i sommerperioden befolker museets huse, de bringer bygningerne til live og giver publikum en levende fornemmelse af livet på landet i gamle dage – til stor glæde for museets gæster. Har du lyst til at demonstrere husflid og håndværk i tæt kontakt med museets publikum, så kunne dette måske være noget for dig?

Caféen

Det er også frivillige, der hjælper til i museets café – de servicerer vores selskaber og øvrige besøgende i højsæsonen og hjælper til i madteltet, når museet afholder store arrangementer. Der serveres lette frokostanretninger, kage og drikkevarer. Arbejdet koordineres af den ansatte café-ansvarlige.

Dragtlaug

Ca. en gang om måneden i vinterhalvåret mødes dragtlauget i salen for at sy skjorter, forklæder, skørter m.m. Er du ferm på symaskinen, med synålen eller strikkepindene, så ring og hør, hvornår det næste møde i dragtlauget finder sted, så er der mulighed for at prøve, om det kunne være noget for dig.

Høstlaug

Er du et ungt menneske mellem 13 og 100 år og har du lyst til at lære at svinge en le og kratte, eller komme ud i marken med en dram til de hårdtarbejdende høstfolk, så bliv en del af høstfællesskabet til Glud Museums markedsdage i august. Høstlauget er tilrettelagt, så det er muligt for alle at deltage (også dem med arbejde i dagtimerne).

Haverne

På Glud Museum har vi flere historiske haver og smukke grønne områder, som skal holdes rene for ukrudt eller sås til om foråret. Er du haveinteresseret, så er der mulighed for at få jord under neglene og arbejde med historiske sorter og arter i skønne omgivelser.

Andet museumsarbejde

På Glud Museum er der også frivillige, som arbejder med registrering og formidling. Så hvis systematik, registrering eller fotografering er lige dig, så er du måske den nye registrator på holdet. Er du pensioneret skolelærer eller har bare interesse for at arbejde med skolebørn? Så bliv en del af holdet, som udvikler undervisningstilbud til skoleelever. Kan du lide en masse publikumskontakt, at klæde dig ud eller at nørkle med børn og barnlige sjæle, så kan du være med i formidlingen i højsæsonen eller til de store arrangementer. 

Bliv Frivillig

Kontakt Glud Museum i dag, og hør om dine muligheder for at blive frivillig

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, vil vi antage, at du accepterer brugen af cookies.