Ture for grupper

Læs mere om vores ture for grupper her

Kom til det hyggelige frilandsmuseum Glud Museum og få en guidet rundvisning i museets historiske bygninger efterfulgt af historisk ka­gebord med fem forskellige slags historiske kager samt kaff­e og the ad libitum.

På rundvisningen hører I historien om livet på landet fra slutningen af 1600-tallet og frem til den nære fortid, som mange, der bedsteforældre i dag, vil huske fra deres egen barndom. I vil blive vist rundt i de stemningsfulde huse og opleve stuer, stalde og lader hos den velhavende gårdejer på den firlængede bindingsværksgård Badensminde og i den fattige landarbejders ydmyge hjem.

På turen stifter vi også bekendtskab med museets grundlægger Søren Knuden, der levede et liv lidt ud over det sædvanlige. Hans stærke holdninger til mange spørgsmål i livet, førte ham på kant med det omgivende samfund.

Til det historiske kag­ebord kan I smage 5 forskellige slags kager, der afspejler forskellige tider og bageteknikker. Kag­ebordets herligheder indledes med en introduktion til kagernes, køkkenets og kagebordets historie i de danske hjem. Det er således ikke kun den gode smag, som I kan tage med herfra, men også historier, der kan gøre sig i godt selskab.

Pris: 145 kr. pr. person inkl. entre, guidet rundvisning på museet, historisk kag­ebord med 5 slags kage, kaffe/the ad libitum og en kort præsentation af de historiske kager og kagebordets historie. (Tilbud gælder grupper på min. 20 pers).

Tid: rundvisningen på museet tager 1 time. Det er en god ide at afsætte minimum 1 time til historisk kagebord. På rundvisningen når vi kun nogle af museets mange bygninger, det er derfor en god ide at afsætte tid til at gå rundt på museet på egen hånd.

Dertil kommer, at Glud Museum hvert år har en særudstilling, som der også vil være mulighed for at opleve.

 

Tag en dag i selskab med gode historier om gamle dage.

Uldum Mølle er Danmarks største gallerivindmølle i drift, hvor der stadig produceres mel og gryn på den gamle stenkværn. På Uldum Mølle vil I høre historien om den gamle mølle, der i over 125 år har været byens stolthed. Hvis vejret er til det, kan I få lov at se møllens vinger bliver startet – hvis ikke er der mulighed for at opleve de gamle dieselmotorer fra 1929 og 1938 blive startet. Rundvisningen på møllen starter med en kort fortælling om det store Kærområde Uldum Kær, der rummer historier om bl.a. ofringer og moselig.

På Glud Museum vil I blive vist rundt i de stemningsfulde huse og høre om livet hos gårdejer og husmand. På turen besøger I også Hildesheim, hvor I får den spændende historie om museets grundlægger Søren Knudsen.

Pris: 95 kr. pr. person inkl. entre og rundvisning på de to museer (dette tilbud gælder grupper på min. 20 pers) – gruppen kører til og fra museerne i egen bus, og der vil være mulighed for at tilkøbe kaff­e/the med tilbehør på begge museer (bestilles sammen med den øvrige tur).

Tid: museerne kan besøges i vilkårlig rækkefølge, som det passer jer bedst. Rundvisningen tager ca. 1 time hvert sted, men det er en god ide at afsætte ekstra tid til også at opleve museerne på egen hånd, handle i butikken eller få en god snak indbyrdes om gamle dages komfurer, vuggevaskere, eller andre af de ting, som I vil opleve eller genopdage undervejs.

På Glud Museum kan man få lækker hjemmelavet mad som vor moder lavede det. Nyd en smagfuld frokost og eftermiddagskaff­e med friskbrygget kag­e og hjemmebag.

 

HOVEDMENU

Tarteletter 3 stk. med høns i asparges (pris pr person: 55kr)

Frikadeller med kartoffelsalat (pris pr person: 65kr)

Flæskesteg med kartofler, sovs og rødkål (pris pr person: 105kr)

 

DESSERT OG KAFFE

Fløderand med kirsebærsauce (pris pr person: 35kr)

Lagkage inklusive kaffe eller the (pris pr person: 45kr)

Bolle med smør inklusive kaffe eller the (pris pr person: 30kr)

Lagkage og bolle med smør inklusive kaffe eller
the (pris pr person: 60kr)

Historisk Kaffebord med smagsprøver på 5 forskellige slags historiske kager inklusive kaffe eller the (pris uden køb af omvisning og introduktion til
historiske kaffebord) (pris pr person: 95kr)

 

DRIKKE

Sodavand (pris pr person: 15kr)

Antons økologiske saft (pris pr person: 25kr)

Øl (pris pr person: 25kr)

Vin (rød og hvid – aske á 25 cl.)  (pris pr person: 40kr)

Kontakt os for booking her eller på 75 68 30 82