Ture for grupper

Læs mere om vores ture for grupper her

Kom til det hyggelige frilandsmuseum Glud Museum og få en guidet rundvisning i museets historiske bygninger efterfulgt af historisk ka­gebord med fem forskellige slags historiske kager samt kaff­e og the ad libitum.

På rundvisningen hører I historien om livet på landet fra slutningen af 1600-tallet og frem til den nære fortid, som mange, der bedsteforældre i dag, vil huske fra deres egen barndom. I vil blive vist rundt i de stemningsfulde huse og opleve stuer, stalde og lader hos den velhavende gårdejer på den firlængede bindingsværksgård Badensminde og i den fattige landarbejders ydmyge hjem.

På turen stifter vi også bekendtskab med museets grundlægger Søren Knuden, der levede et liv lidt ud over det sædvanlige. Hans stærke holdninger til mange spørgsmål i livet, førte ham på kant med det omgivende samfund.

Til det historiske kag­ebord kan I smage 5 forskellige slags kager, der afspejler forskellige tider og bageteknikker. Kag­ebordets herligheder indledes med en introduktion til kagernes, køkkenets og kagebordets historie i de danske hjem. Det er således ikke kun den gode smag, som I kan tage med herfra, men også historier, der kan gøre sig i godt selskab.

Pris: 145 kr. pr. person inkl. entre, guidet rundvisning på museet, historisk kag­ebord med 5 slags kage, kaffe/the ad libitum og en kort præsentation af de historiske kager og kagebordets historie. (Tilbud gælder grupper på min. 30 pers og maks. 55 personer).

Tid: rundvisningen på museet tager 1 time. Det er en god ide at afsætte minimum 1 time til historisk kagebord. På rundvisningen når vi kun nogle af museets mange bygninger, det er derfor en god ide at afsætte tid til at gå rundt på museet på egen hånd.

Dertil kommer, at Glud Museum hvert år har en særudstilling, som der også vil være mulighed for at opleve.

Turen gennemføres tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Hør nærmere og bestil turen på telefon 7568 3082.

På Glud Museum vil I blive vist rundt i de stemningsfulde huse og høre om livet hos gårdejer og husmand (varighed 1 time). På turen besøger I også Hildesheim, hvor I får den spændende historie om museets grundlægger Søren Knudsen. Herefter går turen i egen bus til Uldum Mølle (køretid ca. 45 min).

Uldum Mølle er Danmarks største gallerivindmølle i drift, hvor der stadig produceres mel og gryn på den gamle stenkværn. På Uldum Mølle vil I høre historien om den gamle mølle, der i over 125 år har været byens stolthed. Hvis vejret er til det, kan I få lov at se møllens vinger bliver startet – hvis ikke, så er der mulighed for at opleve de gamle dieselmotorer fra 1929 og 1938 blive startet. Rundvisningen (varighed 1 time) på møllen starter med en kort fortælling om det store Kærområde Uldum Kær, der rummer historier om bl.a. ofringer og moselig.

Pris: 95 kr. pr. person inkl. entre og rundvisning på de to museer (dette tilbud gælder grupper på min. 30 personer og maks. 55 personer). På Glud Museum er der mulighed for tilkøb af frokost eller kaffe/the med tilbehør. På Uldum Mølle er der mulighed for at tilkøbe kaff­e/the med tilbehør.

Tid: Tidsforbruget er 3-4 timer. Ønskes frokost og eftermiddagskaffe er det samlede tidsforbrug 5-6 timer.

 

Eksempel på en heldagstur inkl. frokost og eftermiddagskaffe:

Start 10.00: Ankomst til Glud Museum

10.15 – 11.15: Rundvisning på Glud Museum

11.15 – 12.00: Udforsk museet på egen hånd

12.00 – 13.00: Frokost i Salen på Glud Museum

13.00 – 13.45: Transport fra Glud Museum til Uldum Mølle

14.00 – 15.00: Rundvisning på Uldum Mølle

Afslutning 15.00: Eftermiddagskaffe på Uldum Mølle

 

Turen gennemføres tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Hør nærmere og bestil turen på telefon 7568 3082.

På Glud Museum kan man få lækker hjemmelavet mad som vor moder lavede det. Nyd en smagfuld frokost og eftermiddagskaff­e med friskbrygget kaffe og hjemmebag. 

 

FROKOST

Tarteletter 3 stk. med høns i asparges (pris pr person: 55kr)

Frikadeller med kartoff­elsalat (pris pr person: 65kr)

Flæskesteg med kartofler, sovs og rødkål (pris pr person: 105kr)

 

DESSERT OG KAFFE

Fløderand med kirsebærsauce (pris pr person: 35kr)

Lagkage inklusive ka­ffe eller the (pris pr person: 45kr)

Bolle med smør inklusive kaffe eller the (pris pr person: 30kr)

Lagkage og bolle med smør inklusive kaff­e eller
the (pris pr person: 60kr)

Historisk Ka­ffebord med smagsprøver på 5 forskellige slags historiske kager inklusive ka­ffe eller the (pris uden køb af omvisning og introduktion til
historiske kaff­ebord) (pris pr person: 95kr)

 

På Uldum Mølle tilbydes

Kaffe/the (pris pr. person 15 kr.)

Kaffe/the med mølle-kringle eller lagkage (pris pr. person 45 kr.)

 

DRIKKE

Sodavand (pris pr person: 15kr)

Antons økologiske saft (pris pr person: 25kr)

Øl (pris pr person: 25kr)

Vin (rød og hvid – flaske á 25 cl.)  (pris pr person: 40kr)

Kontakt os for booking her eller på 75 68 30 82