Pga. COVID-19 åbner vi først, når vi myndighederne atter giver grønt lys til at åbne indendørs kulturtilbud

– Vi glæder os til at se jer igen!

jun 27 2021 - aug 05 2021

10:00 am - 4:00 pm

Sommer I Landsbyen

I skolernes sommerferie er der sjove oplevelser for hele familien på Glud Museum. Fra søndag d. 27. juni til og med torsdag d. 5. august holder Glud Museum arrangementet Sommer i Landsbyen. Uanset om familien er i sommerhus ved Juelsminde eller holder ferie hjemme, er attraktionen Glud Museum på Juelsmindehalvøen et besøg værd – her er aktiviteter hver dag i sommerferien.

Museet har åbent hver dag kl. 10.00 til 17.00 i perioden 27. juni til 5. august, hvor man blandt andet kan prøve de gamle lege. Dyst i keglespil og tovtrækning eller se, hvem der kan gå længst på stylter, springe højest på kæphest eller køre hurtigst på traktor. Med et opgavehæfte i hånden kan børnene gå på opdagelse i de historiske museumsbygninger og blive klogere på de gamle dage.

Hver dag fra kl. 13.00 til 16.00 er der sjove ekstra aktiviteter og specielle oplevelser.
Hver tirsdag, torsdag og søndag eftermiddag sidder museets frivillige klar i de arbejdende værksteder og viser traditionelt håndværk og håndarbejde. Kom bl.a. på besøg hos trædrejeren og se, hvordan fugle dukker frem fra træet, når det formes på drejebænken, eller kom tæt på, når der broderes, gimpes og kniples i de historiske stuer. Disse dage kan børnene også besøge det meget populære snitteværksted, hvor man kan lære at snitte en fløjte.
Mandag, onsdag og fredag er der familievenlige aktiviteter, hvor en museumsformidler står klar til at hjælpe med kreative og sjove projekter, som skifter hver uge. På udvalgte dage bliver der hyggelige formiddagsaktiviteter, ligesom der arbejdes på planlægningen af spændende lørdagsaktiviteter. Senere på året vil der her på siden komme et program for aktiviteterne hen over sommerferien.

I museets café står personalet klar til at lange frokosten og eftermiddagskaffen over disken tirsdag, torsdag og søndag mellem kl. 11.00 – 16.00. I caféen sælges både, kaffe, kakao, sodavand og saft til at slukke tørsten og lækker frokost og kager til at tæmme den knurrende mave. De øvrige dage er der selvbetjening i caféen, hvor der kan købes drikkevarer og kage. Nyd maden udenfor ved de mange borde bænkesæt uden for caféen.

Glud Museum er et frilandsmuseum, som består af hele 14 historiske bygninger og en stor udstillingshal, hvor man kan mærke historiens vingesus. Bygningerne kommer alle oprindeligt fra lokalområdet og giver indblik i livet i en østjysk landsby fra dengang man var fæstebønder og frem til starten af 1900-tallet. I år kan man også opleve flere særudstillinger: se udstillingen om strik gennem tiden i de historiske bygninger eller få inspiration til ture ud i lokalområdet i sommerferien i særudstillingen ”???”.

Det skal være trygt og sikkert at besøge Glud Museum. Derfor følger museet altid de gældende retningslinjer fra myndighederne, for at sikre, at besøget er så coronasikkert som muligt. Glud Museum er et frilandsmuseum med 14 historiske bygninger og store åbne arealer og hyggelige udendørs miljøer, hvor der er god plads.