Foredrag: Bundet af kønnet – Pigeliv på landet

Mænd har i mange år fyldt en hel del i historieskrivningen, også i historien om bondelandet Danmark. Birgit Løgstrup er historiker og dr.phil. og har beskæftiget sig med det danske landbosamfund gennem et helt livs forskning. I 2022 har hun udgivet bogen ”Bundet af kønnet – pigeliv på landet”, hvor hun har kigget dybt i kilderne og fundet pigernes historie i 1700-tallets bonde-Danmark.

Pigerne var ikke bundet af stavnsbåndet, som mændene, men til gengæld satte deres køn skrappe rammer for deres opdragelse, skolegang, tjenesteforhold, klædedragt og kirkeliv.

Tag med tilbage i historien og hør om de stille piger, dem som vi skal lede lidt ekstra i kilderne, for at få viden om, men som nu – gennem Birgit Løgstrups forskning – får en stemme og en plads i historien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet Horsens-Hedensted og holdes i Salen på Glud Museum onsdag d. 22. februar kl. 19.00-21.00.

Det er gratis at deltage, men billetter skal bookes via Folkeuniversitetets hjemmeside: https://fuhh.dk/index.php/event/8-foredrag/276-bundet-af-konnet-pigeliv-pa-landet


Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage i pausen.

Tags:

Date

feb 22 2023
Expired!

Time

19:00 - 21:00
QR Code

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, vil vi antage, at du accepterer brugen af cookies.