Fællessang, lykkehormoner og højskolesangbogen (OBS: Husk tilmelding)

Fællessang er en fast bestanddel ved mange arrangementer og i mange institutioner i Danmark. Vi kender fællessangen i kirken, på højskolen, fra folkeskoler, pensionistforeninger osv. Fællessang er et stærkt samlingspunkt, der frigør hormoner og både gør os glade og knytter os sammen i fællesskaber. Fællessangen har en særlig plads i vores bevidsthed og nogle sangskrivere fylder meget i vores fælles danske sangrepertoire, men fællessangen har også evnet at tilpasse sig gennem århundreder. I et foredrag arrangeret af Glud Museum og Folkeuniversitetet skal vi høre om, hvad fællessang er, hvad det gør ved os og hvordan den løbende tilpasser sig vores samtid, fx når den nye højskolesangbog skal udgives.

Kom og syng med os og bliv klog på fællessang, og hvad den gode højskolesang skal kunne.

Foredragsholderne er Anne Odgaard Eyermann og Stine Isaksen. Anne er en af de seks medlemmer af det udvalg, som udvælger sangene til den nye højskolesangbog og så er hun musiker vil lede og akkompagnere fællessangen undervejs i foredraget. Stine Isaksen er tilknyttet videncenter for sang som forskningsformidler, og så hun er idémanden bag og redaktør på bøgerne: Hjertesproget – 16 forsknings- og praksisbaserede studier af sangens egenskaber, vilkår og virkning og Fællessang og fællesskab.

Foredraget afholdes d. 3. marts 2020 kl. 19.30 i Salen på Glud Museum. Tilmelding skal ske gennem Folkeuniversitetet på https://fuhh.dk/. Det er gratis at deltage.

mar 03 2020
Expired!