okt 20 2020
Expired!

7:30 pm

FLYTTET til 20.10.2020 – De danske landsbyers historie

D. 20.10.2020 kl. 19.30 er der foredrag på Glud Museum med Erland Porsmose, dr.phil, og ekspert i danske landsbyers historie.

Denne aften er der fokus på landsbyernes 1000-årige historie. Landsbyernes karakter har ændret sig over tid, og også i dag er de under forandring – historien går helt tilbage til dengang, hvor landsbyerne med 100-200 års mellemrum flyttede rundt inden for bymarkens jord. Gennem århundreder var de udgangspunkt for et landbrug drevet i fællesskab, og siden fulgte deres udvikling landbruget og det omgivende samfund og frem voksede andelstidens landsby med de mange funktioner. Men det stopper ikke her, deres historie fortsætter lige til i dag, hvor landsbyerne i højere grad er naturnære boligbyer med gode rekreative muligheder og plads.

Historien om landsbyerne er vores allesammens historie. Indtil midten af 1800-tallet boede 80% (eller flere) af danskerne på landet, og langt de fleste boede i landsbyer. Bliv klogere på vores landsbyer og ikke mindst deres historie, når Erland Porsmose, dr.phil, ekspert i danske landsbyers historie og museumsdirektør ved Østfyns Museer fortæller om landsbyernes forskellige karakterer og meget lange historie.

Billetter købes via Glud Museums hjemmeside eller i museets billetkontor. Man skal have gyldig billet for at kunne deltage i arrangementet, så vær opmærksom på, at der er begrænset antal pladser. Prisen er 60 kr. pr. person, medlemmer af museumsforeningen kan købe 2 billetter til en medlemspris a 30 kr. pr. person. Adgang med købte medlemsbilletter suppleres med forevisning af medlemskort ved indgangen.

Glud Museum overholder myndighedernes retningslinjer i forbindelse med afvikling af arrangementet:

Der vil være plads til 49 siddende til denne aftens arrangement,

publikum anvises pladser efterhånden som de ankommer,

der vil være håndsprit og mulighed for at bære mundbind under foredraget.

For at medvirke til at mindske risiko for smittespredning med COVID-19, har museet valgt ikke at servere kaffe denne aften.

Køb billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/6590b9kuu5