Når tusmørket sænkede sig over landsbyerne, samledes man i gamle dage i stuerne og fortalte historier om trolde, genfærd, gårdboer og havfruer. Historierne skulle hjælpe folk med at forklare de ting, som man ikke forstod eller til at sørge for deres sikkerhed ude i naturen. F.eks historierne om Åmanden. Åmanden var ifølge sagnene en mand, som var blevet bedraget af mennesker og derfor havde bosat sig under vandet. Her lå han på lur lige under vandoverfladen i åer og vandløb og ventede på, at et menneske skulle komme forbi. Når de kom tæt på vandet, strakte han en hånd op, som holdt et funklende guldsmykke, og når menneskene rakte ud efter smykket, blev de trukket under vandet. Sagnet skulle få børn og voksne til at huske på, at vandet kunne være farligt at komme for tæt på.   


Til Sagn i Mørket kan man d. 29. oktober kl. 17.30-20.00 komme på en oplevelsestur rundt på Glud Museum og ned til Glud Kirke. På museet kan man opleve flakkende roelygter, som oplyser stierne og i de gamle bindingsværkshuse er der lys i vinduerne, og måske kan man se gårdboen, som sniger sig rundt på loftet eller et genfærd, der går gennem stuerne. Lytter man godt efter kan man høre det gamle folk fortælle sagn, mens vinden hvisler igennem træerne. På turen ned til Glud Kirke, kan man gå den stemningsfulde tur langs vejen, som vil være oplyst af flotte græskarlygter skåret af elever fra Glud Skole. Glud Kirke vil være åben og pyntet op denne aften og inde i kirken kan man opleve børnekoret synge.  

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, vil vi antage, at du accepterer brugen af cookies.