GLUD MUSEUM STARTER OP IGEN MED ’GÅ TIL HÅNDVÆRK’

’Gå til Håndværk’ på Glud Museum er et gratis tilbud til alle, primært voksne, der har lyst til at bruge deres hænder til at lave og lære om gammelt håndværk.

Glud Museum stiller tømmer, værktøj og en dygtig restaureringshåndværker til rådighed. På disse dage kan man kigge forbi og selv prøve kræfter med restaureringsarbejde. Man kan deltage, uanset om man er professionel håndværker og har prøvet det før eller man bare har lyst til at prøve at arbejde med bindingsværk for aller første gang.

Under kyndig vejledning af tømrer Erik Therkildsen, der trækker på et langt livs erfaring med bindingsværk, arbejder vi med tømmeret fra Emmas Hus, der stod i centrum af Hedensted by indtil en gruppe frivillige møjsommeligt mærkede tømmeret op og tog det ned i 1999. I 20 år har det ligget i en lade i udkanten af Hedensted, indtil det blev givet til Glud Museum.

’Gå til Håndværk’ startede op i august sidste år og kørte hen over efteråret, det skulle have været fortsat i foråret, men som med så meget andet, spændte COVID-19 ben for dette. Vi har siden måtte gentænke mange funktioner på museet og tilpasse aktiviteterne til myndighedernes generelle retningslinjer og til museets besøgende, frivillige og ansatte.

Vi har nu fundet en form, hvor vi kan afvikle ’Gå til Håndværk’ under hensyntagen til myndighedernes retningslinjer for begrænsning af smitte med COVID-19. Vi har sat et maksimum deltagerantal på 10 og derfor skal man nu, i modsætning til tidligere, tilmelde sig de enkelte dage, hvor man ønsker at deltage. Tilmelding foregår som først til mølle. Har man reserveret en plads, men bliver forhindret i at komme, bedes man meddele dette hurtigst muligt, så andre kan få mulighed for at få pladsen den pågældende dag.

Tilmeldingen er åben for alle, uanset om man har deltaget tidligere eller ej. Tilmelding foregår på mail til lwh@gludmuseum.dk, men først når man har modtaget en bekræftelse på at man har fået en plads, er man endeligt tilmeldt.

I første omgang er der mulighed for at tilmelde sig til følgende dage:

Onsdag d. 16. september kl. 15-19

Onsdag d. 23. september kl. 15-19

Onsdag d. 30. september kl. 15-19

Onsdag d. 7. oktober kl. 15-19

Disse fire gange arbejdes der med at lave to gavle med skråstivere, og museet sørger for, at der er kage og kaffe klar til de arbejdende, ligesom der vil være tid til hygge, spørgsmål og erfaringsudveksling undervejs.

Arbejdet vil foregå udendørs, men museet sikrer overdækket arbejdsplads i tilfælde af dårligt vejr, at der kan holdes afstand mellem arbejdsstationer, at der er håndsprit tilgængeligt samt mulighed for at rengøre/afsprittte værktøj m.m. ved skift mellem personer.