Påske i landsbyen

ÅBNINGSTIDER & PRISER:


Forårssæson:


01.04 - 29.06 (begge dage inkl.)
mandag: lukket
tirsdag - søndag: 10.00 - 17.00
Entré pr. voksen: 40 kr.
Børn under 18 år: gratis


Sommersæson:


30.6 - 08.08 (begge dage inkl.)
mandag - søndag: 10.00 - 17.00
Entré pr. voksen: 65 kr.
Børn under 18 år: gratis


Efterårssæson:


09.08 - 31.10 (begge dage inkl.)

mandag: lukket

tirsdag - søndag: kl. 10.00 - 17.00

Entré pr. voksen: 40 kr.

Børn under 18 år: gratis


Skærtorsdag d. 18. april og langfredag d. 19. april fra kl. 11.00 – 15.00 kan man opleve den gamle påske på Glud Museum og få inspiration til haven i de skønne planteboder.
Hele vinteren har gårdens folk holdt sig inden døre, men nu er foråret kommet, og på den store gård Badensminde er påsken i fuld gang. Her bliver der gjort klar til påskefest for gårdens folk. Besøg gården og se, hvordan påskedagene forløb i gamle dage og deltag i de mange aktiviteter rundt om på museet.


Hjælp gårdens folk, som er i fuld sving med forårsrengøringen og hør samtidig om påskens traditioner og overtro. Mød bl.a. husmoderen, der vasker tøjet, mens pigerne på gården pynter op i stuerne og klipper gækkebreve. Se også hvordan man i gamle dage farvede æg af forskellige planter. Farvede æg var nemlig en del af lønnen til dem, der arbejdede på gården.


I køkkenet arbejdes der også hårdt for at få maden klar til påskedagene. Kom forbi og få smagsprøver på flere historiske retter. Denne dag står vores dygtige frivillige konditor og kok, Klaus Rasmussen, klar til at servere smagsprøver og give inspiration til jeres egen påskemiddag.


Museumshaverne gøres i disse dage forårsklare og på museumsområdet finder man et udvalg af boder med smukke blomster og planter. Kom og få inspiration til din egen have og køb forårsblomstrende stauder, løgvækster, påskeklokker, hornvioler, potter og meget mere.


Som noget helt nyt vil der være en gratis planteworkshop kl. 13 begge dage. Her vil Michael B. Sørensen fra Et liv med stauder vejlede i, hvordan man skaber det perfekte staudebed. Tilmelding skal ske forud på tlf. 75 68 30 82, pr. mail til adr@gludmuseum.dk eller ved at komme forbi museet i åbningstiden. Læs mere her.


I løbet af dagen kan hele familien deltage i påskekonkurrencen rundt i de historiske bygninger og prøve at trante æg. At trante æg er en gammel børneleg, hvor man lader hårdkogte æg trille ned af skrænter til skallen går i stykker, eller hvor man ser, hvem der kan få ægget til at trille længst.


Kom også med ind i Salen og vær kreativ, når der laves fantasifuldt påskepynt og påskenørklerier. Mød de arbejdende værksteder, hvor der bliver fremstillet sokker, broderier og meget mere og kig forbi smeden og trædrejeren, som begge viser deres håndværk frem.


Så kom forbi Glud Museum d. 18. og 19. april kl. 11.00 – 15.00 til et par dage i hyggelige omgivelser, når der er Påske i landsbyen. Museets café er åben til arrangementet og de frivillige serverer kaffe, boller og kringle. Benyt også lejligheden til at tage et kig forbi museets spændende nye udstilling, hvor den lokale kunstner John S. Madsens landskabsbilleder kan opleves i samspil med museets grundlægger, Søren Knudsens, tegninger.
Påske i landsbyen

d. 18. april & 19. april kl. 11.00-15.00


GLUD MUSEUM

DET ØSTJYSKE LANDSBYMUSEUM
Museumsvej 44, Glud

DK-7130 Juelsminde

Tlf.nr: 75 68 30 82